• Sint Piter kerk Grou

  • Kerkdiensten zondagmorgen van 9.30 - 10.30 uur.

  • De kerkdienst is ook te beluisteren www.kerkomroep.nl

  • Volg ons ook op Facebook

Vacature Koster

In de Sint Piterkerk in Grou komen mensen van alle leeftijden, van binnen én buiten Grou en Jirnsum. Ze laten zich inspireren door de Bijbelse verhalen. Zij willen er zijn voor elkaar, voor de mensen in het dorp en in de wereld. De Protestantse Gemeente Grou-Jirnsum maakt deel uit van de Protestantse Kerk Nederland (PKN). 

De Sint Piterkerk zoekt in verband met pensionering van huidige koster met ingang van 1 april 2018 een


Koster (v/m) voor 18 uur per week


Koster in de Sint Piterkerk

De Protestantse Gemeente Grou-Jirnsum vindt het belangrijk dat dit fraaie rijksmonument Sint Piterkerk beschikbaar blijft voor haar vieringen en overige activiteiten. Daarnaast wil de kerkelijke gemeente haar prachtige gebouw gastvrij open stellen voor onder andere concerten en voorstellingen. In de overige zalen vinden regelmatig lezingen, workshops en vergaderingen plaats.
Als koster ben je de spin-in-het-web om dit mogelijk te maken. Je beheert de agenda, maakt de afspraken met de huurders en zorgt dat de zalen en benodigde voorzieningen gereed zijn voor gebruik. Kortom de Koster treedt op als gastvrouw/gastheer.
De Koster wordt bij de uitvoering van bepaalde taken ondersteund door een groep vrijwilligers.

Taken

-    De kerkzaal en overige ruimten gereed te houden voor gebruik door de gemeente voor de (wekelijkse) diensten, trouw- en rouwdiensten en voor  andere samenkomsten. vanuit de kerkelijke gemeente of van derden die het kerkgebouw huren voor bijvoorbeeld culturele activiteiten, bijeenkomsten van groepen en kringen en voor vergaderingen;

-    Het schoonhouden van het kerkgebouw en de zalen;

-    Het bedienen van geluids- en beeldapparatuur;

-    Groenonderhoud van de kerktuin;

-    Uitvoeren van activiteiten met het oog op de vlag. Het voeren van de vlag op de toren bij de Sint Piterkerk voor diverse belanghebbenden;

-    De administratie van het gebouwgebruik (agenda) en de financiën rond de verhuur te voeren en proactief de verhuur van het gebouw bevorderen;

-    Dagelijks eerste aanspreekpunt voor derden in verband met de gebouwen en de kerkelijke gemeente;

-    Het verzorgen van eenvoudige consumpties.

Profiel

Als Koster ben je iemand die:

-    Vorm geeft aan de gastvrijheid die de Protestantse Gemeente Grou-Jirnsum wil uitstralen;

-    Graag werkt in een dynamische en afwisselende omgeving om de activiteiten van de gemeente en anderen in de Sint Piterkerk (zo prettig) mogelijk te maken;

-    Beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een dienstverlenende instelling;

-    Ondernemend is en open staat voor nieuwe ideeën om het gebruik van het gebouw te optimaliseren;

-    Zorgvuldig en correct de administratie rond de zalenagenda en de financiën van de verhuur kan voeren;

-    Oog heeft voor de monumentale status en de eeuwenoude geschiedenis van het kerkgebouw;

-    Zich thuis voelt bij de Christelijke traditie en de wijze waarop daar binnen de Prot. Gemeente in Grou-Jirnsum vorm aan wordt gegeven.

-    Vaardig is in het bedienen van moderne geluids- en beeldapparatuur;

-    Fysiek in staat is om zwaardere werkzaamheden te verrichten.

Functie-eisen

-    Minimaal MBO werk- en denkniveau met bij voorkeur een opleiding in een administratieve en/of horeca richting;

-    Bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken;

-    Bereidheid om in Grou te (komen) wonen;

-    In bezit van: de SVH-verklaring Sociale Hygiëne, het Certificaat Hygiënecode HACCP, het diploma Bedrijfshulp-Verlener (BHV) of de bereidheid hiervoor korte cursussen te volgen;

-    Het aanvragen van een Verklaring omtrent Gedrag (VOG) maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.

Arbeidsvoorwaarden

-    Wij bieden een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

-    De arbeidsvoorwaardenregeling voor de kerkelijk medewerkers van de Protestantse Kerk in Nederland is van toepassing.

-    Er komt een dienstwoning beschikbaar in de Kerkstraat (achter de kerk). Het heeft onze voorkeur dat de nieuwe koster-beheerder daar gaat wonen.

Informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met de huidige koster, mevrouw Dita Huisman, telefoonnummer: 0566-62 19 30.

Reageren

Indien u belangstelling heeft voor deze functie verzoeken wij u voor 1 februari 2018 schriftelijk of per e-mail te solliciteren, met inbegrip van uw CV, t.a.v. CvK van PKN Grou-Jirnsum, Postbus 19, 9000 AA  GROU, graag naar e-mail adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerkomroep.nl is het distributieplatform voor audio- en videostreaming via sIKN.

Op deze website kunnen kerken de dienst of viering voor mensen thuis beschikbaar maken zodat men live of achteraf de kerkdienst kan meebeleven.  Zo kunnen mensen die niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, toch betrokken blijven bij de eigen gemeenschap.

De Kerkomroep app

Naast de website is er ook een App voor iPad, iPhone en Android toestellen beschikbaar. Deze gratis app is te downloaden vanuit de App-store of Google Play.

Kerkomroep.nl: alsof je er zelf bij bent! 

KLIK hier voor kerkdiensten van Sint Piterkerk uit Grou >>>